Kreativ Kunst i Oslo :)

Tirsdag morgen tok vi flyet fra Sola til Gardemoen. Flyturen gikk helt greit. Er ikke veldig glad i å fly, men begynner å bli vant til det nå. Da vi var kommet til Gardemoen, hentet bagsjen tok vi flytoget virdere til Oslo S. Der kjøpte vi 7-dagerskort på kollektivtrafikken i Oslo (er allerede blitt godt brukt) og kom oss til Sinsenkrysset og fant fram til Haraldsheimen Vandrehjem. Er veldig greit her, litt langt til sentrum, men det er rent og fint så det går greit :) Neste på programmet var fotosafari i Vigelandsparken (har glemt kabelen til kameraet, så får ikke overført bildene enda). Tok bilder av mange skulpturer, av klassen og av Hege som gjemte seg inni høstblader. Det ble ganske kalt og magene begynte å rumle, så vi tok turen på Peppes. Gode pizzaer, gøye spisebilder  og godt humør. Etterpå ble det litt skikking i butikker og etter litt «brainstorming» fant vi ut at vi ville på kino å se Nokas. Tøffe Kaja spurte en radom gutt på Deli om vi kunne låne macen hans til å bestille billetter, og det fikk vi :) Så begynnte letingen etter kinoen. Vi fant fram tilslutt. Filmen var helt ok. Var ikke spessielt spennende, men var litt gøyt at man kunne kjenne seg igjen (er jo spillt inn i Stavanger). Da vi kom tilbake på vandrehjemmet var vi trøtte og slitene ettert en lang dag og jeg sovnet nesten med en gang.

Onsdag.

Dagen begynte med en tur til Det Internasjonale Barnekunstmuseet. Var faktisk veldig interessant. Utrolig hvor fine bilder barn kan lage. Museet var virkelig verdt et besøk. Før turen gikk til neste museum,  Astrup Fearnley Museet, spsite vi lunsj på La Baguette på Arkaden. Mat er viktig når man trasker rundt hele dagen ;)
Besøket på Astrup Fearnly Museet var veldig spessielt. Var mye kul kunst der. Utstillingen som er der nå, Intimacy av Ernesto Neto var veldig, jeg vet ikke helt hva jeg skal si.. Interessant? Fin? Den er kanskje litt ubeskrivelig.. På enkelte instalasjoner kunne man ta på og føle. Man kunne leke, og lukte. Var en instalasjon med baller (sånne ikea-ballrom-baller, der vi kunne leke. Var kjempegøy! Er du i Oslo og ikke har sett utstillingen, kan jeg virkelig anbefale det!

(Bildet er hentet fra http://afmuseet.no/?exhibition_id=133 , her kan du og se flere bilder fra utstillingen)

Etterpå var det fritid og ble mer skikking i butikker. Jeg fant Pascal (som hjartesmil har skrevet om) og kjøpte herlige makroner. Vi så litt mer i butikker og fant etterhvet ut at vi skulle på kino i dag og. Vi så Grown ups som egentlig var ganske morsom :) Nå sitter vi i den varme stuen på vandrehjemmet å bare slappe av :)

Advertisements

One thought on “Kreativ Kunst i Oslo :)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s